Technisch

Wat is nu eigenlijk het unieke kunstje dat ik met HiHaHo kan uithalen?

HiHaHo verandert niets aan de oorspronkelijke video. Het legt er alleen een extra interactieve laag overheen! Op deze laag worden alle ‘kliks’, afspeel-, pauze- en stopcommando’s verwerkt. Het effect voor de kijker is dat hij/of zij zelf de video aanstuurt.

Dus het unieke kunstje bestaat hieruit dat je voor een groep kijkers naar jouw keuze van een gewone online video een interactieve video maakt.

Welke browsers en apparaten worden ondersteund?

Browsers
Google chrome
Internet Explorer 9 en hoger
Firefox
Safari
MS Edge

Apparaten
iPad
iPhone
Android
Windows Phone

Welke browsers werken het beste met HiHaHo?

Voor de beste HiHaHo bewerkingservaring adviseren we je Google Chrome te gebruiken. Maar, iedere ander gangbare en up-to-date browser doet het ook goed.

Is het nodig dat mijn kijkers iets van HiHaHo op hun apparaat moeten installeren?

Nee. Dat is helemaal niet nodig! HiHaHo is 100% web based. Het maakt gebruik van HTML5, CSS3 en Javascript om de extra interactieve laag over de video heen te leggen. Dus, zodra jouw kijkers de link naar jouw HiHaHo-filmpje hebben ontvangen, kunnen ze meteen aan de slag.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Tja, dat overkomt ons ook wel eens! Daarom hebben we een ‘Wachtwoord vergeten’-knop gemaakt op de sign-in pagina. Klik op die knop, vul je e-mail adres in, en je krijgt meteen een e-mail met een link. Daarmee kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Wat is een 'player language'?

Een ‘player language’ is de taal die gebruikt wordt in de player, dat is het scherm waarin jouw video voor jouw kijkers in beeld wordt gebracht. Je kunt hiervoor kiezen uit het Nederlands, Engels, Frans en Duits, maar ook voor het Fries, het Noors, het Zweeds en sinds kort ook het Indonesisch. Het aantal beschikbare talen breidt zich voortdurend uit.

In ieder geval: als je via de instellingen de taal aanpast naar bijvoorbeeld het Nederlands, dan worden alle knoppen, instructies en commando’s in de video in de Nederlandse taal weergegeven.

 

Wat is het verschil tussen HiHaHo en tools zoals Articulate Storyline en Adobe Captivate?

HiHaHo is erg gemakkelijk om mee te werken, zelfs voor onervaren gebruikers! Het toevoegen van interactieve eigenschappen aan een video is eerder een kwestie van minuten dan van uren. Probeer het zelf eens een maandje uit via een HiHaHo proefaccount.

HiHaHo is 100% web based. Dus je kunt je HiHaHo video’s op elke pc of tablet bewerken. Natuurlijk heb je wel een internetaansluiting nodig. De nieuwste versie van HiHaHo staat altijd tot je beschikking; het is niet nodig dat je zelf steeds je software moet updaten.

Ondersteuning

Bestaat er zoiets als een HiHaHo Handleiding?

Jazeker. En dan kun je kiezen uit een uitgebreide versie en een QuickStart-versie. Beide documenten kun je meteen downloaden. Klik hier voor de Handleiding en hier voor de QuickStart. Wil je nog meer weten? Klik dan hier om direct naar de HiHaHo Support-pagina te gaan.

Wat als ik zo snel mogelijk succesvol met HiHaHo aan het werk wil?

 

Natuurlijk is de beste methode: zelf uitproberen. HiHaHo is immers ontwikkeld als een ‘Do-It-Yourself’ tool. De applicatie is zo eenvoudig dat je al heel snel zelf een online video interactief kunt maken.

Maar als je interesse hebt in een soort van training, dan kan dat ook. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is LPB media van plan met een bepaalde regelmaat workshops ‘Werken met HiHaHo’ te organiseren. Tijdens deze workshops komen één of meer trainers van HiHaHo precies uit de doeken doen hoe HiHaHo werkt. De workshops zijn praktisch opgezet en je krijgt gelegenheid om zelf onder begeleiding te oefenen. Let op de aankondigingen via de LPB media website.

Als je HiHaHo binnen jouw eigen gemeente groots wilt inzetten, dan kun je daarvoor direct contact zoeken met LPB media om een afspraak te maken voor een training of workshop op locatie.

Kan ik gebruik maken van de HiHaHo Helpdesk?

Met HiHaHo is afgesproken dat licentiehouders via LPB media voor vragen en opmerkingen gewoon terecht kunnen bij LPB media. Daarbij moet je denken aan problemen bij het inloggen en dergelijke.

Als het om lastige dingen of eventuele storingen gaat, dan zal LPB media dit zelf met de HiHaHo helpdesk opnemen. Dus: als het nodig is, dan graag contact zoeken met LPB media via
hihaho [AT] lpbmedia.nl

Is de LPB media Helpdesk ook bestemd voor ondersteuning bij het werken met de applicatie?

Ja en nee. Als je concrete vragen hebt over een HiHaHo-functionaliteit, of als je denkt dat die niet goed werkt, dan kun je gerust bellen.

Maar als je hulpvraag eigenlijk een verzoek is om een training ‘Werken met HiHaHo’, dan ligt dat anders.

We zullen je dan vriendelijk maar beslist verwijzen naar de Handleiding die via de LPB media website kunt downloaden. Of we attenderen je op de eerstkomende workshop voor gebruikers van HiHaHo…

Wet- en regelgeving

Hoe veilig is het werken met HiHaHo

Alle onderdelen van de HiHaHo-technologie zijn ‘by design’ en ‘by default’ ontwikkeld volgens de hoogste veiligheidseisen. De interne standaarden van HiHaHo en de consequente hantering daarvan stijgen ver uit boven de geldende wet- en regelgeving op het gebied van cybersecurity. Als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens is HiHaHo volledig AVG-proof!

Hoe zit het met auteursrechten?

Meestal is het helemaal legaal om een openbaar toegankelijke video met HiHaHo te bewerken. Omdat aan de kwestie van copyrights ook internationaal nog wel wat haken en ogen zitten, verwijzen we graag naar een wat uitgebreidere uitleg in het ‘Copyright statement’ van HiHaHo.‘Copyright statement’ .

Je blijft als gebruiker natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor een fatsoenlijk gebruik van ‘public content’. Als je wilt weten hoe de wederzijdse verantwoordelijkheden wat HiHaHo betreft geregeld zijn, raden we je aan de ‘Terms of service’ en de ‘Disclaimer’ van HiHaHo te bekijken.

 

 

Hoe zijn de eigendomsrechten bij HiHaHo geregeld?

De intellectuele eigendom van de HiHaHo-technologie, tutorials, handleidingen, productbeschrijvingen en andere documentatie op de website berust zonder uitzondering bij HiHaHo.

Het is geen probleem als je de handleidingen, productbeschrijvingen en andere documentatie wilt kopiëren voor eigen gebruik. We gaan er wel vanuit dat je bij inzet van deze materialen voor promotiedoeleinden duidelijk aangeeft dat ze eigendom zijn HiHaHo. En we zouden het ook wel aardig vinden als je daarover dan een berichtje stuurt naar info[AT]hihaho.com.

Als je een eigen online video met HiHaHo bewerkt, blijft die video natuurlijk gewoon van jou!

Financieel

Hoe gaat het met betalen voor de HiHaHo-diensten?

 

Wanneer jouw kerk een HiHaHo-licentie heeft afgenomen via LPB media, dan worden alle dingen die te maken hebben met vergoedingen en tarieven ook door LPB media geregeld. Dus als je daarover vragen hebt, neem dan contact op.

Meedenken

Wat is HiHaHo verder van plan?

De ontwikkelaars van HiHaHo hebben nog heel veel meer mooie dingen op hun verlanglijstje staan. Ook al is HiHaHo nu al in alle opzichten geschikt om krachtige en onderhoudende interactieve (leer)video’s te maken, misschien heb jij zelf nog andere mogelijkheden bedacht. Als dat zo is, zou je dan de moeite willen nemen om jouw ideeën bij ons in te brengen? Gebruik daarvoor het contactformulier op de website van HIHAHO